https://www.supersuplimente.ro/suplimente-nutritive/aminoacizi/

Aminoacizii sunt "caramizile ” din care sunt alcatuite proteinele. Orice proteina e formata din aminoacizi, legati intre ei. Pentru a fi absorbiti de corpul nostru aminoacizii din proteine trebuie mai intai acele proteine sa fie digerate, adica descompuse in grupuri de 2-3 aminoacizi . Asta se intampla in tubul digestiv: gura, stomac, intestinul subtire. Dupa absorbtie aminoacizii ajung in ficat, prin vena porta.  In ficat aminoacizii pot suferi diverse transformari (in alti aminoacizi sau chiar deaminarea lor pentru a fi folositi ca sursa de energie). Abia apoi se reconstruiesc din acesti aminoacizi proteine specifice corpului uman, de la enzime la proteine musculare.

Cum se clasifica aminoacizii?

-Esentiali – aminoacizii pe care organismul nu ii poate sintetiza (sau ii poate sintetiza in cantitati foarte mici) se numesc aminoacizi esentiali: valina, leucina, isoleucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina si triptofanul. Valina, isoleucina si leucina sunt numiti si aminoacizi cu lanturi ramificate (BCAA) si se gasesc in cantitati mari in proteinele de origine animala.

-conditionat esentiali – anumiti aminoacizi sunt necesari in cantitati mai mari in anumite perioade, cum ar fi arginina la copii pentru crestere: histidina, cisteina, tirozina, prolina, glutamina.

-neesentiali – sunt aminoacizii pe care organismul ii poate sintetiza din aminoacizii esentiali. Acest lucru presupune insa un efort metabolic si consum de energie.... 
Supersuplimente va ofera o gama mai larga de substante nutritive cu aminoacizi, pentru a descoperii ofertele va asteptam pe site-ul nostru.

https://www.supersuplimente.ro/