Glutamina

La ce este buna glutamina si de ce o folosim?

https://www.supersuplimente.ro/suplimente-nutritive/glutamina/ 

Glutamina este un aminoacid si poate reprezenta mai mult de 60% din aminoacizii liberi din muschi, acest supliment reduce starile catabolice sau ruperea muschilor in timpul efortului fizic ridicat.

Daca suplimentezi cu glutamina previ ruperea lantului azotic si imbunatatesti echilibrul. Toate celulele imunitare din organism se hranesc cu glutamina pentru a-si lua sursa de energie. De asemenea glutamina creste nivelul de glicogen.

Necesarul de glutamina din organism pe zi este de 2-5gr.

Mai jos va prezint cateva suplimente care au la baza glutamina.

L-GLUTAMINE

Sub formă de supliment - alcătuieşte 60 % din partea aminoacizilor liberi din muşchi. Din cauza asta, avem nevoie foarte mare de ea, în fiecare parte a corpului. Intestini şi sistemul imunitar folosesc cu drag glutamina, care este necesar pentru menţinerea sănătăţii. Glutamina creşte sinteza proteinei, diminuește descompunerea ţesutului muscular şi nivelul de cortizol, creşte volumul celulei musculare. Pe lângă asta glutamina este în stare de a mari producţia naturală a hormonilor de creştere cu 400 %. Dar asta nu-i tot, aminoacidul poate stabiliza nivelul glicemiei, măreşte depozitele de glicogen şi scade înfometarea şi dorinţa pentru zahăr. Realitatea este ca cercetările au demonstrat că, după un antrenament nivelul glutaminei poate scade cu 50 % în corp! Cu folosirea glutaminei poţi păstra nivelul optimal al glutaminei astfel poţi maximaliza volumul celulelor musculare, aşa poţi fi din ce în ce mai mare la fiecare antrenament.

MEGA GLUTAMINE

Glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism, cea mai mare parte a lui fiind stocata in muschi. In perioadele de stres, cum este si antrenamentul intens, organismul nu poate face fata numai prin sinteza proprie.

Suplimentele cu glutamina in sport se recomanda pentru ca aceasta substanta previne catabolizarea masei musculare, amplifica sinteza proteica, mareste depozitele de glicogen, ajuta la refacerea dupa efort si stimuleaza functia sistemului imunitar.

SuperSuplimente iti ofera o gama mult mai variata de suplimente,pe care le gasiti daca dati click pe link-ul de mai jos :

https://www.supersuplimente.ro/