https://www.supersuplimente.ro/suplimente-nutritive/proteine/ 

In cea ce priveste proteina, se spune ca trebuie sa absorbi aproximativ 30 de grame de proteine la fiecare 2 – 3 ore atunci cand esti treaz. In cazul incepatorilor cu un continut deficitar de proteina, la aceasta abordare clasica de 30 de grame la fiecare 2-3 ore duce la cresteri spectaculoase, insa dupa o perioada de timp aceste cresteri incep sa se diminueze treptat.

Studii recente efectuate asupra efectului anabolic ca raspuns la administrarea continua de proteine cu absorbtie rapida, au demonstrat ca sinteza de noi proteine specific umane, din aminoacizii livrati de consumul de proteine, este intensa pentru o perioada de 30 de minute pana la 2 ore. Aceasta este vestea buna.

Vestea proasta este ca, in ciuda continuarii administrarii de proteine cu absorbtie rapida, dupa maxim 2 ore metabolismul scade rapid pana aproape de zero. Nu conteaza cata proteina iei dupa acesta perioada, toata este irosita.

Practic, asta inseamna ca, atunci cand te trezesti dimineata (dupa ce nu ai mancat nimic timp de 8 – 10 ore) si iei o portie de concentrat proteic, vei declansa o reactie anabolica puternica. Aceasta se diminueaza dupa ce au trecut 2 ore si, din pacate, chiar daca administrezi o noua portie la fiecare 2 ore, anabolismul muschilor nu creste mult peste zero, deoarece receptorii aminoacizilor situati pe fibrele musculare isi pierd receptivitatea la actiunea anabolica a proteinelor.

Studiile arata ca anabolismul muschilor este declansat doar cand o anumita cantitate critica de aminoacizi intra in sange. Aceasta stare este denumita hiperaminoaciditate. In mod natural, corpul va incerca sa previna aceasta crestere abrupta de aminoacizi asa cum incearca sa impiedice orice modificare a parametrilor normali (temperatura corpului, glicemia sangelui, cantitatea de lichid din corp etc.).

In acest studiu desfasurat timp de 12 saptamani pe un lot de politisti americani supraponderali, s-a observat clar ca cei care foloseau concentrate proteice din lapte au pierdut mai multa grasime si au castigat mai multa masa musculara decat cei care au folosit proteina cu absorbtie rapida.

Intra pe site-ul nostru pentru a vedea intreaga gama de proteine!

https://www.supersuplimente.ro/suplimente-nutritive/proteine/