https://www.supersuplimente.ro/

Se spune ca alimentatia sanatoasa este costisitoare si nu oricine poate sa o adopte, insa oare chiar asa este? Multe familii din Romania (atat mai sarace, cat si mai instarite) au incercat sa manance mai sanatos si au ajuns rapid la urmatoarea concluzie: cheltuim la fel ca inainte sau mai putin, daca ne limitam costurile la tot ce este necesar si nu facem risipa. Mi se pare corect, tinand cont ca mai toate mancarurile – atat cele vegetariene sau vegane, cat si cele raw – sunt foarte, foarte satioase si de multe ori nu simtim nevoia sa mancam la fel de des ca inainte. Insa pe langa acest aspect, exista cateva puncte-cheie de care ar trebui sa tinem cont cand plecam la un asemenea drum.

Multe persoane cred ca trecerea la o alimentatie sanatoasa trebuie sa se faca rapid si intr-un mod drastic, golind frigiderul si aruncand toate preparatele si ingredientele mai putin sanatoase din preajma lor. Este si asta o metoda, insa nu cea mai benefica si corecta pentru noi ca fiinte umane dependente de o alimentatie mai putin sanatoasa. Nu uitati ca am fost crescuti cu mancare gatita si aceasta ne trezeste prin miros si gust amintiri pierdute pe care toti am vrea sa le retraim.

Am spus-o si o repet de cate ori va fi nevoie: aveti rabdare cu corpurile voastre si oferiti-le timp suficient sa se invete treptat cu o alimentatie mai sanatoasa.

  1. Eliminati prajelile din alimentatie, sau consumati-le cat se poate de rar.
  2. Straduiti-va sa consumati cat mai rar posibil mancare gen fast-food, semi-preparata sau super procesata. Aici intra si toate prajelile cum ar fi chiftelele vegetariene si vegane, gogosile, carnatii vegetarieni sau vegani, cartofii prajiti, snitelele traditionale sau vegane etc.  
  3. Consumati cat puteti de rar produse de panificatie pregatite cu zahar alb. Preferati sa le pregatiti cu Green Sugar sau alti indulcitori naturali. Indreptati-va spre deserturile raw vegane si vegane, fiindca veti vedea diferenta imediat. Dulciurile raw nu ataca sistemul imunitar cum se intampla cu deserturile obisnuite care din cauza concentratiei mari de zahar ataca dintii, scot calciul din corp, slabestesc sistemul imunitar, storc corpul de putere si ingrasa.
  4. Consumati paine cu maia in locul celei cu drojdie. Maiaua rupe proteina numita gluten si face painea mai usoara pentru sistemul digestiv.
  5. Uitati-va pe eticheta si ganditi-va de doua ori cand cumparati un produs ambalat. Fiti constienti ca toate E-urile se depoziteaza in corp si nu se elimina, de multe nici prin cea mai stricta dieta. Corpului ii trebuie 7 ani sa se detoxifice complet.
  6. Consumati apa de calitate si nu beti apa de la robinet nefiltrata.